Nu vreau să rămân singură cu bebelușul meu

Când s-a născut fiica noastră, eram extaziați. Ne bucuram de fiecare clipă cu ea, fiecare gest nou pe care îl făcea. Nu îmi venea să-i mai dau drumul din brațe. Până în ziua în care diabetul meu a intrat cu bocancii peste fericirea noastră.

Mai avusesem episoade de hipoglicemie și până atunci, dar nimic foarte grav. În după amiaza aia, însă, m-a luat prin surprindere. Eram cu Daria în brațe, încercam să o adorm. Am început să-mi simt mâinile grele, dar m-am gândit că e normal, sunt obosită.

Noroc că am vrut să-i spun ceva lui Marius, soțul meu. S-a uitat la mine cu ochii mari și mi-a zis că nu se înțelege nimic din ce spun. Am simțit că mă înmoi toată. L-am văzut pe Marius că se ridică speriat de pe fotoliu. Următorul lucru pe care l-am văzut a fost tavanul din camera noastră. Marius era speriat deasupra mea. “E bine! V-am prins înainte să cazi. Stai liniștită!”

Am avut noroc. Nu s-a întâmplat nimic. Dar dacă nu era Marius acasă?

Hipoglicemia îmi dictează acum trăirile din fiecare zi. Mi-e frică să rămân singură acasă, ca nu cumva să mi se facă rău și Daria să rămână nesupravegheată. Încerc să-mi zic în fiecare zi că o să fie bine, că e doar în capul meu. Și câteodată mă cred. Doar câteodată.

Sunt 1 milion de oameni care știu că au diabet și încă 1 million nediagnosticați în România.

Iar doctorii nu știu de problemele noastre cu hipoglicemia pentru că noi nu le spunem. Vorbește cu medicul tău!

*Întâmplările relatate în acest site sunt dramatizări creative menite să ajute la constientizarea efectelor hipoglicemiei.

Articole similare

Citește povestea Ioanei
Citește povestea lui Alex
Citește povestea Mariei

Dă mai departe poveștile noastre despre viața cu hipoglicemie

pentru ca informațiile despre hipoglicemie, simptomele și tratamentul ei să ajungă la cât mai mulți oameni.